Antreprenoriatul

Afacerile și antreprenoriatul sunt activități centrale în societate. Într-o formă sau alta, aproape toți suntem implicați în cea mai mare parte a vieții noastre. Este mecanismul primar prin care energia umană, talentul și inteligența sunt exploatate, multiplicate și răsplătite. Dar, în același timp, sentimentele anti-afaceri sunt la fel de răspândite. Există neîncredere în marile afaceri, în micile afaceri și mai ales îndoieli cu privire la motivul profitului – că abordarea prezentă nu poate servi în mod corespunzător intereselor noastre, atât individuale, cât și ca societate.

Cu toate acestea, sigur v-ați gândit la antreprenoriat, iar dacă nu chiar, măcar la o afacere pe cont propriu, pentru că o lume fără afaceri pare foarte puțin realistă. Însă nu puteți decide dacă aceasta e o cale pentru dvs. și nu sunteți singurii. Nu este întotdeauna o decizie rapidă, și cu siguranță nu una ușoară.

Este vorba despre înțelegerea riscului și a oportunităților, a gândirii creative, a deschiderii față de inovare și necesită abilități. Antreprenoriatul nu ar trebui să se limiteze la „demararea unei afaceri”. Incertitudinea, pasiunea, comunitatea, conexiunea, statusul, ambiția, recunoașterea, libertatea – sunt toate motive pentru care majoritatea antreprenorilor fac ceea ce fac.

Antreprenoriatul oferă oamenilor opțiuni. Pur și simplu, antreprenoriatul este unul dintre puținele modalități prin care reușiți să vă explorați întregul potențial ca ființă umană. Un loc de muncă va rămâne probabil tot un loc de muncă. Antreprenoriatul este un stil de viață. Vă ajută să vă gândiți la lucruri la care probabil nu v-ați gândit niciodată, să învățați permanent fără intenții explicite folosind toate cunoștințele și experiența pe care le puteți câștiga din orice citiți, pe oricine întâlniți și orice puteți vedea și auzi.

Prea mulți oameni așteaptă momentul perfect, produsul perfect sau ideea perfectă. Prea mulți oameni cred, de asemenea, că învățarea s-a terminat odată cu școala. Antreprenoriatul trezește din nou această sete pentru învățare. Dacă vă hotărâți să începeți sau măcar să încercați, restul va veni în mod natural.

O întreagă lume a cunoașterii este disponibilă acum. În trecut, crearea unui startup a fost costisitoare, plină de incertitudine și de aceea mult mai tumultoasă. Astăzi, experiența altor antreprenori, cu afaceri atât de succes cât și eșuate, este peste tot.

Antreprenoriatul este, cel puțin potențial, un domeniu extrem de accesibil și creativ prin care rezolvăm problemele celuilalt și facem un profit pe drum. Antreprenorii potențiali au nevoie de expunere la riscuri, creativitate și ambiguitate – pentru competențe care pot fi dobândite numai prin învățarea experiențială.

Există oportunități enorme pentru orice potențial antreprenor, deoarece majoritatea economiei se află în mâinile unor oameni care nu iubesc ceea ce fac. Majoritatea firmelor de construcții, restaurante, cabinete medicale, hoteluri și brutării nu sunt în afaceri din pasiune sau dorință de a-i ajuta pe alții. Ele pot fi eficiente, dar, în cele din urmă, doresc doar să facă o vânzare. Nu trebuie să fim foarte originali pentru a reuși, nu trebuie să inventăm nimic nou; avem nevoie doar să oferim lumii ceva ce ne place să facem mai mult decât majorității care fac deja acest lucru.

Faptul că oamenii, în general, sunt încă atât de profund nemulțumiți este atât o tragedie socială, o provocare continuă dar și inspirație și oportunitate pentru oricine dorește să își dezvolte capacitățile antreprenoriale. Bine ați venit în „Start-up, Stand-up”