Argumente pentru a sustine un start-up

Pare că nu găsim suficiente argumente să susținem financiar un start-up?

Poate să donăm pentru o cauză caritabilă, pentru cineva aflat în primejdie, pentru salvarea animalelor, pentru săraci, etc. ?

Dar pentru un antreprenor ? Serios ?

Să ne încumetăm totuși ….

Când vă gândiți la numărul de întreprinderi mici care vă înconjoară în viața de zi cu zi, vă rugăm să vă lăsați impresionați de timpul, angajamentul, riscul și munca pe care acești indivizi le investesc pentru a-și face afacerea să prindă viață, dar mai ales să rămână în viață.

Alegerea de a susține o afacere independentă este un act de respect – recunoașterea riscului extraordinar și a provocărilor inerente în a începe propria afacere, pentru a aduce pe piață produse și servicii care rezolvă cu adevărat probleme ale comuntății. Sigur că nu este o pornire strict altruistă a unui antreprenor, dar este singura șansă a unei afaceri mici, independente să supraviețuiască și să aibă profit.

Puteți susține oameni adevărați – pe care poate chiar îi cunoașteți personal – să facă ceea pot face cel mai bine. Este important să vă dați seama că susținând munca grea a antreprenorilor, apreciați pasiunea lor pentru a vă oferi o fărâmă din imaginația, visele și curajul lor.

Este important să sprijiniți oamenii care își pun entuziasmul, sufletul, timpul și ultimul leu în ceva în care cred.

În cazul în care vor fi selectați pentru finanțare în cadrul proiectului, subvenția va fi acordată din perspectiva contribuției antreprenorilor în ceea ce privește numărul de locuri de muncă pe care le pot crea. Locurile de muncă sunt evident importante, în special acum, și un indicator destul de ușor de urmărit. Dar concentrarea asupra numărului de locuri de muncă poate face ca scopul real al unui start-up să treacă neobservat.

În ciuda fascinației care însoțește de câtva timp antreprenoriatul, crearea și lansarea unui startup rămâne o muncă foarte grea, epuizantă, incertă și solitară.

Pentru că antreprenorii locali nu doar creează locuri de muncă în comunitate, ci schimbă modul în care problemele pot fi abordate și rezolvate local. Antreprenorii sunt cei care monetizează soluțiile sociale, văd o problemă, găsesc o soluție locală și da, o modalitate de a câștiga bani din acest lucru.

A fi profitabil nu este o opțiune pentru antreprenor, este o condiție pentru supraviețuire, dar mai ales pentru dezvoltare.

Antreprenorii pe această platformă încă încearcă să treacă de la o idee la o afacere și au drum lung până la profitabilitate. Noi îi susținem institutional și formal.

Dumneavoastră aveți șansa unei experiențe neingrădite și a implicării necondiționate.

Finanțarea participativă (Crowdfunding) nu se referă doar la rentabilitatea investițiilor. Se referă mai ales la semnificația implicării și la recunoașterea ajutorului dat unui proiect antreprenorial, un context în care să crească.

Banii sunt o modalitate de a ajuta un start-up. Sfaturile, susținerea și validarea sunt alte modalități, poate chiar mai valoroase. Ca „investitor social” este momentul să fiți dispus/ă să ajutați cu experiența pe care o aveți, cu idei, cu propuneri sau cu întrebări și să participați la această experiență și experiment în același timp. Puteți contribui la finanțare, dar și oferind idei sclipitoare care îmbunătățesc calitatea și atractivitatea proiectelor în care vă implicați.

Este însă loc și de dojană, bobârnace, cârteală și dăscălit, dar cu același scop, și preferabil la pachet cu o soluție.

De-abia când un proiect antreprenorial se bucură de un succes timpuriu pe piață și când atinge o strategie reușită și repetabilă poate contribui la susținerea comunității în care își are rădăcinile.

Orice veți alege, vă mulțumim frumos că vă pasă.

Împărtășim pe această platformă valori esențiale, cum ar fi comunitățile deschise de informare, transparență, participare și învățare, deoarece acestea contribuie la creșterea eficienței economice, în timp ce creșterea eficienței încurajează creșterea participării.

Fiecare susținător contează, fiecare contribuție contează. Și nu doar simbolic. La propriu. În cadrul procesului de selecție a planurilor de afaceri ( grila de evaluare poate fi accesată la adresa http://startvest.ro/index.php/metodologie/ ) , contribuțiile și numărul de susținători pe platformă al fiecărui proiect antreprenorial se transformă în puncte obținute de afacerea respectivă, așadar contribuiți în mod direct la validarea unei idei de afaceri și ne ajutați să selectăm acele afaceri care au un viitor în comunitate și în piață.

Totodată, primele 10 proiecte care nu vor fi selectate pentru finanțare, vor beneficia de o dublare a contribuțiilor colectate pe platformă, în limita a 20.000 lei, cu condiția demarării afacerii fără a avea obligațiile generate de acordarea unui ajutor de minimis. Și din nou, fiecare susținător contează, fiecare contribuție contează ( regulamentul de concurs poate fi accesat la adresa www.startvest.ro ).

Până în luna noiembrie 2018, pe această platformă participă doar persoanele care fac parte din grupul țintă al proiectului “Start-up, Stand-up“, aferent contractului de finanțare POCU/82 /3/7/104013, și care participă la o selecție a planurilor de afaceri pentru finanțare în cadrul proiectului. Rezultatele procesului de selecție vor fi publicate pe platformă.

Din luna noiembrie 2018, platforma noastră de crowdfunding va fi deschisă publicului larg, orice persoană care dorește să inițieze un proiect antreprenorial poate iniția o campanie publică de crowdfunding pe această platformă, respectând Termenii și condițiile generale de utilizare a platformei.

Campaniile inițiate de candidații la subvenție vor fi deschise până la data de 10 Noiembrie 2018.

Veți rămâne cu experiența nu numai a ceea ce ați făcut, ci mai ales de ce. Lumea nu se schimbă prin opinia noastră, ci prin exemplul nostru.

Diana Cristea – Președinte Fundația Serviciilor Sociale Bethany

Lia Aron – Manager proiect